Mad Professor

Mad-Professor-12-mai-Berlin-clubMAD PROFESSOR with JOE ARIWA & KAMAL | 12 mai | Berlin

Biletele pot fi achizionate în avans de la Magazinul UMAN (P-ța Romană, Str George Enescu 30-32), începînd de marți, 2 aprilie.

PRESALE: 25 de RON (300 de bilete)
LA INTRARE: 35 de RON

LINE-UP:
22.00 – 23.30 Pseudub [dub set]
23.45 – 00.30 Irie Warriors meets Low Freq [LIVE]
00.45 – 03.45 Mad Professor with Joe Ariwa & Kamal [LIVE]
04.00 – 06.00 Dani [bass set]

Mad Professor, un discipol al legendarului Lee “Scratch” Perry, a fost unul din cei mai buni producători de dub/reggae al celei de a doua generații a acestei scene. Albumul său “Dub me Crazy” este unul din materialele care au ajutat muzica dub să facă trecerea în era digitală. Producțiile sale au inclus elemente electronice ce au ajutat la îmbogățirea blueprint-ului clasic de dub, adăugînd noi layere.

Mad Professor (Neal Fraser) s-a născut în 1955 în Guyana, o țară mică din America de Sud. Și-a câștigat numele, încă de mic, datorită interesului pe care îl avea în electronice, reușind să-și construiască chiar și propriul radio. S-a mutat la Londra, împreună cu familia, la vârsta de 13 ani, iar de la 19 ani a început să colecționeze viniluri. Nu a trecut mult și Mad Professor și-a construit primul pupitru de mixaj, urmînd, evident, să-și deschidă un studio în sufrageria părinților unde înregistra voci pentru noul său label – Ariwa.

Cum albumele de dub semnate Mad Professor au tot curs, nu a trecut mult timp până când numele său a depășit granițele scenei de reggae și astfel a reușit să lucreze cu artiști precum Sade, Massive Attack, the Orb, the KLF, the Beastie Boys, Jamiroquai, Rancid, Depeche Mode, Perry Farrell și mulți alții.

http://www.ariwa.com/

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someonePrint this page


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *